Historien
For mange år siden barslede Fjordagerscenen med en ide om at lave et teaterhus. Årsagen til dette var de trange vilkår der var på ”Fjernvarmecentralen” samt de udfordringer der er med at spille skuespil på skolerne.
Arkitekt Isager blev kontaktet og her brainstormene de om ideer og muligheder omkring opførelse af en rigtig scene for deres medlemmer.
Der blev nedsat en styregruppe som skulle arbejde videre med ideerne. Undervejs er disse ideer blevet udvidet til ikke kun at omhandle et teaterhus men et flerfunktionelt kulturhus med plads til mange flere interessenter. Årsagen til dette er udviklingen i samfundet men især også de tilbagemeldinger der er kommet i løbet af perioden at det nok var svært at få fonde til alene at donere til en teaterscene men mulighederne var langt større hvis der var flere brugere involveret.
Bestyrelsen i Fjordagerscenen samt styregruppen har ændret udseende under den lange periode med udviklingen af projektet. Der kom bl.a. en finanskrise på tværs som satte projektet lidt i stå.
I de senere år har der været arbejdet seriøst med projektet og styregruppen er blevet udvidet og er nu så langt ideerne skal realiseres med økonomisk hjælp fra Odense Kommune, Lokale og Anlægsfonden samt private fonde og Fjordager Idrætsforening.
Kulturhuset som er planlagt til at være på 2350 m2 skal etableres i tilslutning til Fjordagerhallen og foruden teater med plads til publikum skal huset rumme visionære skolefaciliteter, faciliteter til ældreorganisationer, sociale aktiviteter, samt gerne faciliteter til sundhedsområdet.
Fjordagerområdet er et vækstområde hvor der i de kommende år vil bosætte sig mange familier med børn og med kulturhuset som det nye fyrtårn for området vil det samle mange forskellige aktiviteter under samme tag for børn, unge og ældre og dermed styrke både det kulturelle og sociale i området.